Takplåt

takplåtDet finns många fördelar med att välja takplåt till huset eller friggeboden. På den här sidan kan du läsa mer om olika typer av takplåt både när det kommer till pris och utseende. Taken på den här sidan säljs av de större återförsäljarna online, så du kan enkelt beställa någon av taken och få de levererade direkt hem till dörren.

 

Profilerad eller slät takplåt

Det finns idag många varianter på takplåt. Beroende på vart man ska ha taket så vill man kanske ha olika mönster och utförande. Därför kan du idag köpa allt ifrån den klassiska vågformade takprofilen, till lite mer moderna tegelformade takplåtar. Detta är plåtak som ser ut som taktegel och har alla fördelarna som ett vanligt plåttak har.

 

Takplåt för mindre byggnader

Om man ska bygga en bod, båthus eller någon mindre byggnad så brukar man ofta använda de lite enklare TP-20 taken. Detta är de vågformade plåtarna som ofta finns i svart eller rött utförande. Man hittar även dessa takplåtar i olika längder vilket underlättar ifall man har en längd på plåten som är så lik takets längd som möjligt. Se därför till att mäta noggrant innan du beställer ditt tak så slipper du kanske klippa eller kapa taken.

 

Tak med profil

Som du kanske läst så finns det även takplåt med lite annorlunda profiler. En populär sådan är den så kallade takpanneplåten, som efterliknar vanliga takpannor. Detta gör att man kan få ett väldigt fint tak som samtidigt har alla fördelar som takplåt faktiskt har. Det underlättar exempelvis underhållning av taket. Monteringen går betydligt enklare och snabbare. Plåten är inte heller lika skör som en takpanna ofta är.

Som sagt så kan du beställa dessa takplåtar på nätet från någon av de större återförsäljarna. Kom ihåg att vi här på sidan inte själva säljer tak utan hänvisar endast till väletablerade aktörer som finns på marknaden. Därifrån kan du tryggt och enkelt beställa din takplåt och få den levererad direkt hem till din dörr. Detta spar dig både tid och pengar många gånger.

Återförsäljare Fördelar Betyg Gå till
plåttak Billig plåttak
Snabb leverans
Stort utbud
hitta plåttak
jämför plåttak Brett sortiment Även maskiner hitta plåttak