andra taktyper

Andra taktyper

Den kanske allra vanligaste taktypen här i Sverige är kanske inte helt oväntat takteglet. Anledningen till detta kan vara lite olika. Dels så är det en gammal tradition här med tillverkare som funnit i många år. Men sen så kanske det även passar de Svenska hustyperna.

 

Här under kommer en liten lista över de vanligaste taktyperna här i Sverige som du med stor sannolikhet även kan hitta hos de flesta bygghandlarna.

  • Taktegel. En väldigt vanlig taktyp här i Sverige som går att hitta hos de flesta bygghandlare. De två vanligaste tegelpannorna är betongpannan samt lerteglet där de sistnämnda vanligtvis är det dyrare alternativet.
  • Takpapp är en enklare takvariant som främst används på enklare konstruktioner så som vedbodar och förrådsbodar.
  • Plasttak är en billig takvariant som är vanligt på altaner och uteplatser.
  • Grästak är en lite ovanligare typ av tak som används på främst äldre hus. Men även idag är det folk som gillar charmen med denna taktyp och använder det till nybyggda hus.
Som du lagt märke till så finns det en rad alternativ till tak. Det mesta är upp till en själv att avgöra vad man tycker passar bra för ens egna ändamål. Läs gärna inlägget om plåttakets fördelar där vi listar varför just takplåt kan passa ditt hus eller bygge.